Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Wystawy

Wystawy Nasze sukcesy wystawowe, jak przygotować CzW, jak wystawiać....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 16-07-2012, 23:55   #1
z Peronówki
VIP Member

z Peronówki's Avatar

Send a message via MSN to z Peronówki Send a message via Skype™ to z Peronówki

Quote:
Originally Posted by avgrunn View Post
Lokata 4, ocena bdb, opis: prawie sredni, o db proporcjach, glowa jeszcze mlodziezowa, grzbiet nie w pelni zwiazany, konczyny db katowanie, tylne nieco zbiezne, umiark. energiczne chody, typowa szata.
To ja ci to przetlumacze:
"o db proporcjach" - jest z krotki, bo ma format wilczaka, gdyby mial owczarka to proporcje bylyby doskonale

"glowa jeszcze mlodziezowa," - ma typowa glowe czechoslowackiego wilczaka, ktora jest prawidlowa w wyrazie. "Niestety" nie jest to glowa ciezka, o kwadratowych liniach i owczarkowatym wyrazie. Mlodziezowa, bo Uro nie ma wadliwych obwislych warg, ktore wedlug owczarkowcow nadaja CsW samczego wyrazu....

"grzbiet nie w pelni zwiazany" - coz, moze przelewala mu sie siersc na grzbiecie....

"konczyny db katowanie" - Uro ma typowe konczyny, gdyby mial takie jak ONek to dostalby "doskonale katowanie"

"tylne nieco zbiezne" - Uro biega w sposob charakterystyczny dla rasy - wiec ZBIEZNIE. Oznacza to, ze nie biega jak owczarek, ktory nogi prowadzi rownolegle.

"umiark. energiczne chody" - czyt. nie biega jak owczarek, ktory mocno i daleko wyrzuca lapy, ale porusza sie jak WILCZAK. W 100% umierkowny sposob.

Napisalas, ze klase (i wszystko) wygral Ellander. No to masz odpowiedz. Sedzia, ktory wybiera taki typ wilczaka W ZYCIU nie doceni dobrze zbudowanego CsW o wilczej budowie i wyrazie glowy... Przykro mi....

'Z PERONÓWKI'
FACEBOOK GROUP
z Peronówki jest offline   Reply With Quote
Old 17-07-2012, 00:10   #2
avgrunn
Senior Member

avgrunn's Avatar

Quote:
Originally Posted by z Peronówki View Post
Napisalas, ze klase (i wszystko) wygral Ellander. No to masz odpowiedz. Sedzia, ktory wybiera taki typ wilczaka W ZYCIU nie doceni dobrze zbudowanego CsW o wilczej budowie i wyrazie glowy... Przykro mi....
Mnie tez, ale sobie to jakos wynagrodzimy chyba nie byly nam nigdy wystawy pisane, choc naprawde chcialam, najwyrazniej Urciowy jest stworzony do innych celow i sie w najblizszych miesiacach okaze czy je odnalezlismy czy musimy szukac dalej. A w miedzyczasie bedziemy sie towarzysko pojawiac na okolicznych wystawach i bedziemy zwracac na siebie uwage Smrodziach lubi robic zamieszanie

Last edited by avgrunn; 17-07-2012 at 00:12.
avgrunn jest offline   Reply With Quote
Reply

Posting Rules