Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Z życia wzięte....

Z życia wzięte.... Opowiadania ku przestrodze dla przyszłych właścicieli wilczaków...czyli wszystko o charakterze CzW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 18-02-2008, 13:51   #1
wolfin
Moderator

wolfin's Avatar

Send a message via ICQ to wolfin Send a message via Skype™ to wolfin
Default Madry Geryon do ....oddania :)

Szukam wlasciciela dla poltorarocznego psa. Ale pies moze mieszkac tylko w kojcu i w takim zeby nie mogl nic wymisliec.....

kto chce????

Last edited by wolfin; 18-02-2008 at 13:56. Reason: :)
wolfin jest offline   Reply With Quote
Old 18-02-2008, 13:56   #2
Galicja
Galicyjski Wilk

Galicja's Avatar

lepiej napisz co on takiego zrobił to sie zastanowię
Old 18-02-2008, 14:02   #3
Narvana
love and terror

Narvana's Avatar

tego psa z mina kretyna?
nie dzieki, mam swoj egzemplarz
Old 18-02-2008, 14:29   #4
aneta1
Member

aneta1's Avatar

Send a message via Skype™ to aneta1 Send Message via Gadu Gadu to aneta1

Nie wierze szybkiego lopeza ???????????

aneta1 jest offline   Reply With Quote
Old 18-02-2008, 18:20   #5
Agnieszka
Distinguished Member

Agnieszka's Avatar

Wziełabym, piękny pies.....tylko szkoda, że Varg to nie suczka!
Agnieszka jest offline   Reply With Quote
Old 18-02-2008, 19:37   #6
wolfin
Moderator

wolfin's Avatar

Send a message via ICQ to wolfin Send a message via Skype™ to wolfin

no co cala hystorja

poniewas jestem bez domu (t.z. sama nie wiem gdzie bede jutro) stalo sie tak ze z Poznej jiechalam do Torunia na wystawe. okolo 20 km do Torunia zrobilam przerwe i wypuszczilam psy. najpierw Gierke, potem Harke....i.....tu bylo jaja ....
Gierek pomyslal ze samemu bedzie mial wieciej miesta na spanie, zrobil lapa "czach" i...mami zamkniete moje nowe auto...z kluciami w srodku...

tego final- 3 godziny hodzienia w kolko, pomoc polakow (dziekuje facetom) i nareszcze...mam otwarte auto z Gierka ktory macha ogonkem, bo juz jest wyspany i chce na siku...

no... wiem ze on jest turbo, dla tego moglam tylko piekne usmiechna cie do psa i pojiechac dalej posle podziekowanie polakom za pomoc

to kto chce jego?

ale mysle ze nie oddam
Old 18-02-2008, 21:55   #7
Fori
Junior Member

Quote:
Originally Posted by wolfin View Post
no co cala hystorja

poniewas jestem bez domu (t.z. sama nie wiem gdzie bede jutro) stalo sie tak ze z Poznej jiechalam do Torunia na wystawe. okolo 20 km do Torunia zrobilam przerwe i wypuszczilam psy. najpierw Gierke, potem Harke....i.....tu bylo jaja ....
Gierek pomyslal ze samemu bedzie mial wieciej miesta na spanie, zrobil lapa "czach" i...mami zamkniete moje nowe auto...z kluciami w srodku...

tego final- 3 godziny hodzienia w kolko, pomoc polakow (dziekuje facetom) i nareszcze...mam otwarte auto z Gierka ktory macha ogonkem, bo juz jest wyspany i chce na siku...

no... wiem ze on jest turbo, dla tego moglam tylko piekne usmiechna cie do psa i pojiechac dalej posle podziekowanie polakom za pomoc

to kto chce jego?

ale mysle ze nie oddam

A czemu Wam to tak długo zajęło?
Foras gdy zamknął się w samochodzie z kluczami w środku był na tyle miły że sam otworzył tylne drzwi po 20minutach

Jeśli potrzebujesz przyślij Girkę na szkolenie w otwieraniu samochodu do nas, nie będziesz potrzebowała pomocy i szarpala nerwów przez kolejne godziny
Fori jest offline   Reply With Quote
Old 19-02-2008, 00:54   #8
Rona
Distinguished Member

Rona's Avatar

Szczeniaczkowi, czyli Jezebeth wystarczyło raz zobaczyć jak zapala się światło na klatce schodowej.... na drugi dzień, gdy zgasło w trakcie wchodzenia po schodach, zrobiła dwa susy po ciemku w kierunku diody i bezbłędnie klapnęła łapą w wyłącznik...
Rona jest offline   Reply With Quote
Old 19-02-2008, 07:03   #9
konek
Member

konek's Avatar

Send a message via Skype™ to konek

Brawo chłopaki .
Ja mogę szkolić u siebie a raczej u Ereshki z otwierania lodówki i wyciągania o dziwo nie kiełbaski ale słoiczków. Lodówka teraz nie ma już żadnych rączek bo poodkrecałam aby małpka sobie nie poradziła więc wsadzała nos z boku lodówki i otwierała ale już przysunęliśmy lodówkę boczkiem do ściany i nosek się nie mieści.
Maxa pierwszy kojec może służyć za ostrzeżenie przed wilczakiem tak go zdewastował, łącznie z wygryzieniem dziurki swoich rozmiarów w drewutni z którą kojec sąsiadował a następnie w ścianie drewutni aby z niej wyjść (z jednej strony eternit z drugiej gruba deska). Człowiek który przyjechał zrobić nowy kojec na zamówienie jak mu zaczęłam mówić jakie wymagania kojec ma spełniać (łącznie z fundamentem 60 cm w głąb ziemi) zrobił duże oczy i mówi "co myśli Pani, że ja kojców nie robiłem? ja wiem jak się kojec robi i niech się Pani nie wtrąca" To zaprowadziłam człowieka i pokazałam co z kojca wilczak może zrobić. I co powiedział? Cytuję: O cholera, mam wyzwanie"
Daiva i tak go nie oddasz.
Coś jest dziwnego w tych psach. Im większy wilczak jest łobuz, im bardziej daje się nam we znaki swoimi pomysłami, tym bardziej go kochamy .
Kiedyś Margo opowiedziała mi historię swoich burych robiących wypady na wieś podczas ich nieobecności a po powrocie udających aniołeczków
Na wilczaki nie ma rady

Pozdrawiam
Bożena
Old 19-02-2008, 09:30   #10
anetawron
Licho nie śpi...

anetawron's Avatar

Send a message via ICQ to anetawron

wolfin Ty się ciesz, że on jak się zatrzasnął to spać poszedł, a nie zaczął np centymetr po centymetrze obdzierać Ci fotela z tapicerki, albo obgryzać kierownicę... więc grzeczny z niego pies
anetawron jest offline   Reply With Quote
Old 19-02-2008, 15:35   #11
shaluka
Wilczy Duch

shaluka's Avatar

Send a message via ICQ to shaluka Send a message via Skype™ to shaluka

No proszę, pomysłowy draniu jest. A do Torunia dotarliście?

Aneta, z tym niszczeniem samochodów to chyba ktoś ściemniał, bo Ishtar i Wilk zostawione, co prawda nie na jakiś strasznie długi czas nie niszczą samochodu tylko obserwują okolice lub idą lulu

"...Brak ci tchu i na oślep uciekasz, Wsiąka krew w biały śnieg, czarny piach, Nauczyłeś się dziś od człowieka: Życia chęć jest silniejsza niż strach."
shaluka jest offline   Reply With Quote
Old 19-02-2008, 19:02   #12
shaluka
Wilczy Duch

shaluka's Avatar

Send a message via ICQ to shaluka Send a message via Skype™ to shaluka

Tak w ogóle gratuluję przyszłemu tatusiowi.. Jej jak to czas szybko leci..

"...Brak ci tchu i na oślep uciekasz, Wsiąka krew w biały śnieg, czarny piach, Nauczyłeś się dziś od człowieka: Życia chęć jest silniejsza niż strach."
shaluka jest offline   Reply With Quote
Old 19-02-2008, 20:05   #13
Agnieszka
Distinguished Member

Agnieszka's Avatar

Ktoś ściemniał?!!! Nie chciałaś widzieć Aga, jak w samochodzie mojego taty wyglądała kiedyś tapicerka udająca firankę i pasy tak posiatkowane, jakby ktoś to zrobił maszynką..........
Agnieszka jest offline   Reply With Quote
Old 10-03-2008, 19:33   #14
Ewka
Junior Member

Ewka's Avatar

Quote:
Originally Posted by Rona View Post
Szczeniaczkowi, czyli Jezebeth wystarczyło raz zobaczyć jak zapala się światło na klatce schodowej.... na drugi dzień, gdy zgasło w trakcie wchodzenia po schodach, zrobiła dwa susy po ciemku w kierunku diody i bezbłędnie klapnęła łapą w wyłącznik...

Hammar włącza sobie światło na schodach u nas w mieszkaniu,ale to jest pikuś. Gorsze jest to, że otwiera sobie wszelkie drzwi-do sypialni przekluczamy(co i tak nie zawsze skutkuje),te wejściowe do mieszkania na patent bo inaczej jak któreś z nas wychodzi to on też chce-raz Wojtek leciał na boso na sam parter(dobrze,że tam było zamknięte) a potem wciągał na siłę ponad 30kg-jak wróciłam miał taką zadychę...Wojtek oczywiście. Otwierania drzwi akurat nauczył się od naszej kocicy-pasują do siebie.
Ewka jest offline   Reply With Quote
Reply

Posting Rules