Go Back   Wolfdog.org forum > Česky > Výchova & charakter

Výchova & charakter Jak se postarat o štěně, jak ho socializovat, nejčastější problémy s ČSV a jak je řešit...

Thread Tools Display Modes
Old 16-11-2010, 11:32   #11
jerabekj
Junior Member

jerabekj's Avatar

Send a message via ICQ to jerabekj Send a message via MSN to jerabekj Send a message via Skype™ to jerabekj

Quote:
Originally Posted by Bára View Post
Jsme poměrně aktivní a chtěli jsme psa, co by chodil všude s náma...No nic
Sama jsi popsala ten nejlepší recept, jen k tomu budeš muset přidat trpělivost. Dakouš je v tomhle směru vpohodě, když už se náhodou něčeho bojí, tak se většinou nechá postupně k tomu nalákat na granuli. Agyr byl jinej, jakmile se něčeho bál, tak ani neměl moc tendenci zjišťovat o co jde. Tam jsem třeba strach z popelnic řešil tak, že jsem záměrně kolem popelnic chodil se zkrácenym vodítkem a dovolil jsem mu uhnout jen na délku vodítka, ale víc ani ťuk a prostě jsem ho protáhnul okolo. Je to ale individuální, trocha donucení neuškodí, ale s velkým citem. Hlavně prostě projít okolo jakoby o nic nešlo ... mě tohle fungovalo a v 8 letech mi už Agyr na povel skočil přes kontajner . (samozřejmě, bát se jich přestal mnohem dřív). Ještě k Dakoušovi ... vzhledem k tomu, že má většinou zájem prozkoumat čeho se to leknul, tak u něj pomáhá, když se mi může předníma packama opřít o ramena a pak spolu docapkáme třeba k tý popelnici a on je happy že jsme v tom spolu
jerabekj jest offline   Reply With Quote

Posting Rules