Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Off topic

Off topic O wszystkim i o niczym - sposób na miłe spędzenie czasu...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 12-03-2015, 20:21   #1
netah
ngi dhla

netah's Avatar

Quote:
Originally Posted by Padre View Post
Nie ma co roztrząsać dlaczego WD przysnęło. Teraz ważne jest, aby ożywić forum i zachęcić nowych do zaglądania [...] Taki kącik wsparcia, miejsce do wypłania się No nie wiem... tak kąbinuję jak pokazać ludziom, że nie taki WD straszny...
1. Bez rozstrząsania "why" nie znajdziemy odpowiedzi... ani lekarstwa.
2. Kącik wsparcia czy syndrom wyparcia? Trzymam kciuki za wszystkich, którzy ugryzą się w język (palce?) zanim z pozycji wyższości zaczną prawić morały (oby tylko).
Old 12-03-2015, 21:52   #2
Piter
Junior Member

Piter's Avatar

Send a message via Yahoo to Piter

Quote:
Originally Posted by netah View Post
.................. Trzymam kciuki za wszystkich, którzy ugryzą się w język (palce?) zanim z pozycji wyższości zaczną prawić morały (oby tylko).
ciekawe jak "ten zryw/zapał się zakończy".
mnie interesuje najbardziej na jakim etapie się zatrzymało wilczak jako posakowiec ? ja osobiście w pewnym momencie odpuściłem ale to z przyczyn zawodowych i zrywów na starość z głupimy pomysłami co pochłaniają praktycznie cały wolny czas
.
A reszta ..... reszta to chorobliwa ambicja porywanie się z motyką ...na wilczaka . Trza se było dać na wstrzymanie .
szybko wciskam enter ,gdyż potraktuje ten wpis klawiszem delet
Piter jest offline   Reply With Quote
Old 13-03-2015, 11:44   #3
Puchatek
Senior Member

Quote:
Originally Posted by Piter View Post
ciekawe jak "ten zryw/zapał się zakończy" (...) szybko wciskam enter ,gdyż potraktuje ten wpis klawiszem delet
Cóż powiedzieć?.... jestem w połowie drogi, a może już tę połowę przekroczyłam i na szczęście nauczyłam się patrzeć szerzej.....a ponieważ wisi mi opinia o mnie /to nie mój problem /, napiszę Ci bardzo szczerze...
Zapewne to ostatni "zryw", by obudzić WD.... i tym, którym się obecnie chce, też się w końcu odechce. Ale może warto po raz ostatni się postarać. Patrzę szerzej i widzę, że jeśli oddamy "bez walki" rasę fejsbukowiczom, to dołożymy się w pewien sposób do "niszczenia" rasy /skrót myślowy/. Naszym "moralnym" obowiązkiem jest ludzi przyciągnąć do tej "biblioteki" wilczakowej... może im się uda przejąć od nas naszą motywację, by edukowali następnych. Jeśli się nie uda.... cóż...trudno. Ale wielu z nas angażując się teraz nie będzie miało na sumieniu "grzechu zaniechania". Bo widzisz.... może jeszcze się staramy, bo tak trzeba gdy kogoś kochamy i zależy nam na nim... ja swoje wilkory ubóstwiam -dały mi inne życie. Lepsze i ciekawsze, bo stały się dla mnie >życiową nauką<. I dlatego jeszcze mi się "przez chwilę" chce.
Myślę, że Ty będąc już człowiekiem życiowo doświadczonym i wilczakowcem /!/, powinieneś się przed kolejnym wpisem tutaj zastanowić, czy chcesz go zrobić. Chcesz się zaangażować -świetnie. Nie? To też OK -każdy podejmuje sam decyzje o sobie. Nic na siłę.
...
Ja będąc już "starym" wolfdogowcem, gdy moje psy odejdą za Tęczowy Most, bez trudu znajdę kolejnego dobrego wilczaka -zgłoszę się po prostu do "pewniaków", których od lat obserwuję.... "Nowi" jeśli nie wgryzą się w rasę, już takiej szansy nie będą mieli....będą wybierać na "chybił-trafił"...
Puchatek jest offline   Reply With Quote
Old 13-03-2015, 22:11   #4
Piter
Junior Member

Piter's Avatar

Quote:
Originally Posted by Bura View Post

.....a ponieważ wisi mi opinia o mnie /to nie mój problem /, napiszę Ci bardzo szczerze...
................ będąc już człowiekiem życiowo doświadczonym i wilczakowcem /!/, powinieneś się przed kolejnym wpisem tutaj zastanowić, czy chcesz go zrobić. Chcesz się zaangażować -świetnie. Nie? To też OK -każdy podejmuje sam decyzje o sobie. Nic na siłę.
...
...............
to tak jak mi . spływa mi to jak po kaczce mówiąc ciut delikatniej
wow ! opera ?wróć do szeregu? pogróżki paluszkiem?

fora mają to do siebie iż z głównego tematu w pewnym momencie zaczyna sia gatka szmatka o .......kosmosie ( nie mówiąc o niczym )
nie tylko to .
a czy doświadczonym ? wilczakowcem?
nie wiem ciężko powiedzieć .
Old 13-03-2015, 22:51   #5
Puchatek
Senior Member

Quote:
ciekawe jak "ten zryw/zapał się zakończy".
Quote:
szybko wciskam enter ,gdyż potraktuje ten wpis klawiszem delet
Quote:
wow ! opera ?wróć do szeregu? pogróżki paluszkiem? (...) fora mają to do siebie iż z głównego tematu w pewnym momencie zaczyna sia gatka szmatka o .......kosmosie ( nie mówiąc o niczym )

No cóż.... to ja -ze swojej strony- serdecznie już panu dziękuję za rozmowę.
Puchatek jest offline   Reply With Quote
Old 14-03-2015, 06:18   #6
Piter
Junior Member

Piter's Avatar

Quote:

no to zostało mi zamknąć drzwi .....
Old 14-03-2015, 10:16   #7
netah
ngi dhla

netah's Avatar

Quote:
no to zostało mi zamknąć drzwi .....
Quote:

Quote:
fora mają to do siebie iż z głównego tematu w pewnym momencie zaczyna sia gatka szmatka o .......kosmosie ( nie mówiąc o niczym )
Proszę się tak szybko nie zniechęcać, wszak pracujemy nad ożywieniem a ja wszelkiego typu manowce... pasjami chłonąć mogę, przestać nie chcąc, ni ku temu kroku nie czyniąc ni gestu :-)

Posting Rules