Go Back   Wolfdog.org forum > Polski > Wystawy

Wystawy Nasze sukcesy wystawowe, jak przygotować CzW, jak wystawiać....

Thread Tools Display Modes
Old 22-07-2012, 18:02   #33
anula
czuły barbarzyńca

anula's Avatar

no wlasnie o ruchu sobie ostatnio myslalam... Moj pies jest, jaki jest, kazdy widzi jego wady (moze jakies zalety tez ), natomiast zdziwila mnie pewna opinia: "Zabawa się zaczęła przy wyborze o 1 lokatę, tym razem między Bxxx a Cxxx, Długo sędzia myślał i porównywał wady i zalety tych jakże różnych samców, ostatecznie lepszym w ocenie sędziego ruchem i futrem na 1 lokatę powędrował Cxxx"
i tak jak bezapelacyjnie moge sie zgodzic z argumentem dotyczacym futra, to text dotyczacy ruchu... hmm, jakos mnie nie przekonuje. Nie jestem znawca rasy, ale uwazam, ze jedną z nielicznych zalet mojego psa jest wlasnie lekki, "plynacy" ruch, wiec uzywanie tego jako argumentu przy wygranej Cxxx jest naduzyciem, tym bardziej, ze ja w arkuszu ocen nic takiego nie zauwazylam, zeby ruch mojego psa byl gorszy/lepszy... Chrzanie to oczywiscie, mi splendory wisza, moj pies jest DLA MNIE "the best" bez wzgledu na dlugosc uszu i ogona, bez wzgledu na jakosc i kolor siersci, kolor oka, brak/lub wystepowanie zmarszczek na czole, indeksy i takie tam inne... Nie zamierzam na nim hodowac, wiec mi to wisi - natomiast przy tej okazji mam wielkie zdziwienie dotyczace slepoty? niewyedukowania? sedziow. I uwazam, ze jednak szkoda mojej kasy na takie przedstawienia, moze ją lepiej wydac na bezdomne zwierzeta albo lepsza karme dla moich wlasnych kotów i psa.
amen
PS. nie znam Margo, ale po zdjeciach widze, ze i Eligo, i tzw Smrodziach vel Urobach, jak i znany mi Banner o niebo przerastają pewne inne psy, mojego rowniez . I co? I nic!
ja bym sobie tylko zyczyla, zeby rasa sie nie zdegenerowala tak, jak owczarki niemieckie...
anula jest offline   Reply With Quote

Posting Rules