|
|
|
|||||||
| Off topic O wszystkim i o niczym - sposób na miłe spędzenie czasu... |
![]() |
|
|
Strumenti della discussione | Modalità di visualizzazione |
|
|
|
|
#1 | |
|
ngi dhla
ubicazione: małaPolska
|
Quote:
|
|
|
|
#2 |
|
Junior Member
ubicazione: Warszawa / Wilkowa Wieś
|
Netah, mam wrażenie, że na forum zostały osoby, która potrafią ugryźć się w język i prowadzić kulturalną dyskusję. Awantury przeniosły się na fb
Bura, zgadzam się z Tobą co do fejsbukowej zagłady rasy, edukowania nowych i szukania hodowli w przyszłości. Więcej już nie będę przytakiwać bo nam Paweł posty połączy
|
|
|
#3 | ||
|
Senior Member
ubicazione: Warszawa
|
Quote:
A tak w ogóle - Bura, pokazałabyś Ozziego!!! Quote:
|
||
|
|
|
|
|
#4 | |
|
ngi dhla
|
Quote:
Jakież to szczęście, że fejs dalekim jest jeźdźcem, a kręte jego ścieżki wciąż nie przecięły nietrwałego tropu mojej lewej stopy.
|
|
|
|
#5 | |
|
Senior Member
|
A teraz dla obserwatorów krótka prezentacja "strzału" starej wymierzonego średniakowi. Dodać trzeba, że stara lubi średniego i dlatego stosuje tylko ustawienie a nie łomot.....
Quote:
...albo masz coś konstruktywnego do powiedzenia /jakaś sensowna rada albo temacik(*)/ albo "zmiataj" z tematu, a mądrości swe se wsadź pod ogon Lelka (*) -piękny temacik mógłbyś pokontynuować: samiec wilkora a małe dziecko. Ze zdjęciami! ![]() ..... Zdecydowanie bardziej wolę, gdy "jedziesz" gwarą niż próbujesz udźwignąć styl Szekspira...... A że pamiętasz....zero zdziwień....akurat nie podejrzewałam Cię o słabą pamięć... ..... "A słowo ciałem się stało" ![]() Ultima modifica di Puchatek : 03-15-2015 a 10:12 AM |
|
|
|
|
|
|
#6 | |||
|
ngi dhla
|
Quote:
Quote:
Quote:
Jo jes chłopiec gibki, nie bojym sie bitki, Chłoćby mi stargali, kosulke na nitki!
|
|
|
|
#7 |
|
Junior Member
|
Proponuję stworzyć tu w temacie listę nowych topiców do otworzenia - te które będą interesujące dla większości należy otwierać. Ważnym pytaniem jest też co chcecie osiągnąć? bo jak sami się domyślacie wiele tematów nie będzie wychwalające rasę jako pieski light
1. upierdliwości życia z wilczakiem 2 ... dopisywać propozycje Pozdrawiam
|
|
|
|
#8 | |
|
Senior Member
|
Quote:
Forum ma olbrzymią ilość tematów i jeśli jest problem, który nie zawiera się w tej liście, wystarczy założyć kolejny temat. Ważne jest także, by każdy odpowiedział sobie na pytanie, po co dla niego jest forum. Patrząc na nie przez kilka lat widać, że oprócz informacji jest bardzo dużo rad. Te rady mają ułatwić życie z wilczakiem poprzez wymianę doświadczeń. Kolejna sprawa, to jak pojmujemy "płakanie przez swojego burego". Czy forum ma być "ścianą płaczu" czy miejscem, gdzie ludzie chcą uzyskać pomoc by daną trudną sytuację rozwiązać. Bo jeśli ma to być TYLKO szloch: "jak mi źle z wilczakiem", to ja wypadam i nie będę się w takim temacie udzielać. Niedobory chustek mam....... Mnie się wydaje, że jeśli ktoś nie chce już wilczaka, to zwykła uczciwość wymaga, by to jasno powiedział, a grupa niech się rozgląda za adopcją. Wiem, że to trudne, ale trzeba się w końcu na to zdobyć. Inną sprawą ale "kompatybilną" z taką sytuacją jest reakcja forumowiczów. Zbluzganie takiego wilczakowca nic nie da poza odreagowaniem frustracji i próbą udowodnienia SOBIE, jakimi to jesteśmy zajebistymi opiekunami, bo MY tak kochamy. Ale wtedy wylejemy dziecko z kąpielą... opiekun, który się poddał "ucieknie", a to oznacza, że zniknie jego pies. Być może czasami dosłownie. Inna sprawa, że rozumiem reakcję komentatorów, ale dobrze byłoby zachować ją dla siebie. Oftopiki są -jak dla mnie -OK. Pod warunkiem, że wypowiadający się w nich wilczakowcy chcą wesprzeć, dodać otuchy i pomóc rozwiązać sytuację. /Na coś takiego chusteczki mam /. Bo forum z założenia ma sobie pomagać.Kolejną sprawą jest pozbywanie się z forum osób, które najzwyczajniej w świecie chcą złośliwie mieszać. Na jednej z wilczakowych fb-stron jest młody człowiek, który musi "mieszać". To chyba u niego fizjologiczne. Nie wiem, po co musi sobie coś udowadniać, ale to chyba silniejsze od niego. Tak silne, że nieproszony wszedł na drugą wilczakową fb-stronę i tam też zaczął to samo. Wolfdog pozbył się na szczęście większości trolli, ale było by dobrze, by natychmiast reagować gdy takowy się pojawi. Udział takiego trolla polega zazwyczaj na wtrętach, które nic nie wnoszą merytorycznego a są tylko próbą złośliwej zaczepki. Zazwyczaj po reakcji admina i uczestników stosuje "mentalność Kalego" szlochając że to spisek, że forum jest złe i niszczy ludzi o dobrych sercach. Troll zazwyczaj po fakcie tak głośno szlocha, że w pamięci osób postronnych zostaje opinia, że WD tępi ludzi. Jest to bzdurą na resorach, ale jak widać taka metoda niszczenia WD od środka sprawdzała się wielokrotnie. Ja mówiąc szczerze na przestrzeni kilku lat zauważyłam schemat i mam wrażenie, że znowu go "przerabiamy"(*). Predator, załóż wątek, który najbardziej leży Ci na sercu -jakoś to "wespół w zespół" pociągniemy by Was z burym wesprzeć. Napisz jaki jest problem, grupowo się zastanowimy i spróbujemy zaradzić. Na Ciebie wypadło, na Ciebie -bęc! ![]() Pozdrawiam .... (*) -Adminie, zareagujesz? Ultima modifica di Puchatek : 03-16-2015 a 10:59 AM |
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Junior Member
|
Quote:
|